Verstoord eetgedrag

WAT IS een eetprobleem?

Eten is een basisbehoefte om in leven te blijven. We eten daarnaast ook omdat het lekker is, om iets te vieren, als sociaal gebeuren, maar ook als troost. Wanneer er een evenwicht is tussen regelmatig eten en voldoende bewegen is er niets aan de hand. Soms gaat het eten je meer en meer gaan bezighouden. Je voelt je misschien onzeker over je uiterlijk en je vindt jezelf te dik. Hierdoor ga je misschien minder eten om af te vallen of je eet af en toe heel veel ineens om jezelf te troosten met als gevolg dat je je niet goed voelt in je vel. Men spreekt van een eetprobleem. Bij een eetprobleem zijn de klachten minder. De gevolgen voor je psychische en sociale leven kunnen belemmerend zijn maar ze zetten niet je hele leven overhoop.

wat is een eetstoornis?

Een eetstoornis ( Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa en Eetbuistoornis) daarentegen is ernstiger en ontwikkelt zich geleidelijk en op zo een manier dat je uiteindelijk op meerdere vlakken vastloopt.

Een beginnende eetstoornis is te herkennen aan volgende kenmerken:

De meeste mensen met een eetstoornis zoeken psychologische hulp, maar begeleiding door een diĆ«tiste is ook aan te raden.  

wat ik hoor van mijn klanten

" Voor ik naar u kwam, had ik meer en meer het besef dat ik hulp nodig had van iemand die hierin gespecialiseerd is want ik kon het zeker niet alleen. Ik was dan ook blij dat mijn mama een afspraak bij u regelde: eindelijk zou er iets gaan veranderen! En dit was en is ook zo: je hebt me verandering gebracht, zoals mijn dagboek waar ik nog steeds in schrijf, je hebt me enorm goed geholpen, veel goede raad en informatie gegeven en we hebben heel goede gesprekken gehad. Maar, je hebt me vooral doen inzien dat ik degene ben die het uiteindelijk zelf moet doen. Ik blijf je raad en advies meenemen in elke stap die ik doe naar mijn overwinning van mijn eetstoornis boulimia."   Sarah-2016 

Heb je het gevoel dat ik je, eventueel in samenwerking met een psycholoog hierbij kan helpen? Neem gerust contact met mij op.                                                                                                                                     


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!