Zijn olijven en olijfolie altijd gezond?

Zijn olijven en olijfolie altijd gezond?

Geplaatst op 18-02-2020

Olijfolie en olijven. Altijd gezond? We zijn jarenlang bang gemaakt voor vetten. Onterecht. Vetten staan juist aan de basis van zowel je hormoonhuishouding als je energiehuishouding. Ik ben ervan overtuigd dat zoveel vrouwen zo moe zijn omdat ze te weinig gezonde vetten eten. Let wel op het woordje gezond: dit is erg belangrijk. Ik deel hierbij graag het artikel van Marjolein Dubbers. 

Hoe gezond zijn kant-en-klare vleesvervangers?

Hoe gezond zijn kant-en-klare vleesvervangers?

Geplaatst op 27-12-2019

Vegetarisch of vegan vleesvervangers eten is goed voor de gezondheid. Toch? Helaas is dat niet altijd zo. Er zitten wat addertjes onder het gras. Dus voor je aan het vega gehakt, de vegetarische nuggets, wokreepjes en de groenteburgers gaat, lees eerst even waar je op kunt letten om echt gezond bezig te zijn.

Papillot van roodbaars op z'n Italiaans

Papillot van roodbaars op z'n Italiaans

Geplaatst op 09-09-2019

Een gezond en licht receptje met 5 ingrediënten die 20 minuten  van uw tijd in beslag neemt. 

Hoe pimp je jouw salade op?

Hoe pimp je jouw salade op?

Geplaatst op 30-06-2019

Ben jij die saaie boterhammen ook even beu? Zoek niet verder. Hieronder geef ik een aantal tips om zelf hippe voedzame salades te maken als lunch of als bijgerecht bij een barbecue. 

Watermeloentractatie

Watermeloentractatie

Geplaatst op 28-06-2019

De manier wijzigen waarop je fruit en groenten eet kan je meer groenten en fruit doen eten. Laat je kinderen meehelpen.

Hooggevoeligheid: 4 tips om los te laten wat anderen van je denken

Hooggevoeligheid: 4 tips om los te laten wat anderen van je denken

Geplaatst op 08-06-2019

Hoogsensitieve personen hebben nogal eens de neiging om bepaalde zaken of opmerkingen persoonlijk te nemen. Probeer dit niet te doen. 

Hoe jij over anderen praat en hen omschrijft gaat over jezelf ... hoe anderen over jou praten en hun gedragen gaat over hen ... 

Het zijn allemaal spiegels  soms liefdevol, soms heftig ... maar als je verder kijkt hebben ze alleen maar de bedoeling je dichter bij jezelf te brengen. 
Jezelf zo graag leren zien dat je niet anders kan dan iedereen graag zien ... ook al kijken en leven zij heel anders dan jijzelf in deze wereld... 
Hoe meer liefde je in jezelf en voor jezelf voelt hoe meer liefde voor iedereen en alles in de wereld ! Wat je aandacht geeft groeit ... laat liefde groeien!!! 
Angst hoort hier niet meer in thuis... het is nu tijd alle angst los te laten en helemaal vrij je prachtige zelf te gaan leven!! 

Het is oké om nee te zeggen

Geplaatst op 06-06-2019

Het is oké om nee te zeggen. Zouden we allemaal meer moeten doen. 

Een heerlijke bosbessen smoothie met kokos

Een heerlijke bosbessen smoothie met kokos

Geplaatst op 16-05-2019

Deze smoothie is verrassend lekker, wat met name komt door het pittige van de limoen gecombineerd met het warme van de kardemom. Uiteraard maakt de kokos het een lekker romig geheel en zorgen de bosbessen voor een boost aan antioxidanten.

Deze soorten voeding brengen onze hormonen in de war

Deze soorten voeding brengen onze hormonen in de war

Geplaatst op 16-05-2019

Iedere vrouw wil dat haar hormonen in balans zijn, want dan voelen we ons nu eenmaal op ons best. Er zijn een aantal soorten voeding die onze hormonen behoorlijk in de war kunnen schoppen. Als je deze voeding uit je dieet schrapt, of minder eet, zul je je stukken beter voelen.

Salade van rucola en nectarines

Salade van rucola en nectarines

Geplaatst op 09-05-2019

Rucola en nectarine zijn een zeer goede combinatie in deze frisse salade. Met de juiste verhouding van de smaakvolle rucola, het krokante van de pistachenoten en het zoete van de nectarines, is het een salade die je nog vaak zult maken, geloof mij!

eerste vorige 1 laatste
Archief
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!