E-book feestelijke hapjes

E-book feestelijke hapjes

Geplaatst op 02-12-2018

De bomen zijn bijna kaal. December is in het land met zijn donkere dagen. We maken het in huis lekker knus en gezellig met een knipoog naar de meest gezelligste dagen van het jaar: Kerst en Nieuwjaar!
Ik deel alvast een lekker hapje met jullie. Hebben jullie nood aan meer inspiratie? Stuur mij een mailtje (info@eetbewust.be) en ik geef gratis een e-book "feestelijke hapjes" weg. Smakelijk en gezellige feestdagen. 

Quinoasalade met geroosterde pompoen en kip

Quinoasalade met geroosterde pompoen en kip

Geplaatst op 11-11-2018

Quinoa zit boordevol vitaminen en mineralen. Het is rijk aan vitamine E, B2 en is een goede bron van ijzer, magnesium en koper. Bovendien heeft quinoa een hoog eiwitgehalte, waardoor het een ideale vleesvervanger is. 

Bessen, meer dan juist een voedingsmiddel

Bessen, meer dan juist een voedingsmiddel

Geplaatst op 05-10-2018

Belangrijk voor een goede gezondheid is het dagelijks consumeren van 300 g groenten en 250 g fruit. Een streefcijfer dat de meesten niet halen. Zet meer bessen op het menu. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat ze een hoog gehalte aan beschermende antioxidanten en bioactieve stoffen bevatten waardoor ze de term " superfood" verdienen. 

Framboos chia parfait

Framboos chia parfait

Geplaatst op 11-09-2018

Dit is een heerlijk recept zowel voor de smaakpapillen als visueel.  Boordevol antioxidanten is het een heerlijk tussendoortje of ontbijt.

De helende kracht van thee

De helende kracht van thee

Geplaatst op 11-09-2018

Het drinken van thee biedt een moment van rust in deze hectische wereld.

Hoe vaak zet jij jezelf op nummer één?

Hoe vaak zet jij jezelf op nummer één?

Geplaatst op 01-09-2018

Hoe vaak zet jij jezelf op nummer 1? Herken jij je hierin? Lees dan vooral verder. 3 september: start jij het nieuwe schooljaar ook met een gezonde lunch?

3 september: start jij het nieuwe schooljaar ook met een gezonde lunch?

Geplaatst op 28-08-2018

Maandag staat het nieuwe schooljaar alweer in de startblokken! Sandaaltjes, T- shirts en shorts bergen we nog niet op want we genieten in september nog even van de nazomer. We smullen nog van het laatste zomerfruit en de zuiderse groenten en denken terug aan die mooie vakantieherinneringen.  
Terug verzeilen in de dagelijkse sleur? Niet met deze leuke ideetjes voor de lunchbox, hartige ontbijtjes en vooral makkelijke recepten. 
Fijne start van het nieuwe schooljaar en een nieuw werkjaar!

Niet alles wat zoet is, is slecht.  Een lekker receptje

Niet alles wat zoet is, is slecht. Een lekker receptje

Geplaatst op 23-08-2018

Niet alles wat zoet is, is slecht, althans dat is het geval voor de zoete aardappel of bataat. De zoete aardappel is geen echte aardappelsoort, maar een knol die in Aziatische landen zeer populair is. Het behoort tot de basisvoeding van de inwoners van Okinawa, een bevolkingsgroep die gemiddeld een hoge levensverwachting haalt. In feite is e zoete aardappel het op drie na meest gekweekte gewas ter wereld. 
Met de juiste voedingsrichtlijnen een te hoge bloeddruk aanpakken

Met de juiste voedingsrichtlijnen een te hoge bloeddruk aanpakken

Geplaatst op 03-08-2018

Eén van de eerste adviezen die iemand waarbij een hoge bloeddruk wordt vastgesteld, te horen krijgt, is: "vermijd zoveel mogelijk zout". Maar wat er belangrijker is: als er één soort witte kristallen echt moet vermeden worden, dan is het wel suiker! En gebruik meer kaliumrijke voeding, dit heeft pas een bloeddrukverlagend effect.  

Bent u gevoelig voor gluten? Zorg voor voldoende selenium

Bent u gevoelig voor gluten? Zorg voor voldoende selenium

Geplaatst op 26-07-2018

Als u aan coeliakie lijdt, zorg er dan voor dat u voldoende selenium binnenkrijgt. 

eerste vorige 1 laatste
Archief
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!