10 redenen waarom afvallen niet blijvend lukt

10 redenen waarom afvallen niet blijvend lukt

Geplaatst op 22-02-2021

Ik heb in mijn praktijk een aantal vrouwen die zwaarder zijn dan ik en aanzienlijk minder eten. Ken jij of ben jij ook zo’n vrouw? Ik heb een periode gehad na mijn zwangerschap dat ik jaloers was op slanke vriendinnen die alles leken te kunnen eten. Nu begrijp ik hoe het werkt en kan ik het zelf ook, al ben ik in de 40. Hoe werkt dat dan?

Welke geneeskrachtige werking heeft gember en op welke manieren kan je het gebruiken?

Welke geneeskrachtige werking heeft gember en op welke manieren kan je het gebruiken?

Geplaatst op 13-02-2021

Als je je ervan bewust bent dat je dagelijkse voeding een medicijn voor je kan zijn, dan zal gember in jouw keuken niet ontbreken. Bij jou nog wel? Lees dan waarbij je het allemaal zou kunnen helpen. Meer vezels eten, hoe doe je dat?

Meer vezels eten, hoe doe je dat?

Geplaatst op 29-11-2020

Vezels zijn goed voor je spijsvertering en stoelgang en nog zo veel meer. 


Lunchwrap met erwtjes, avocado en gerookte forel

Lunchwrap met erwtjes, avocado en gerookte forel

Geplaatst op 12-09-2020

Eens een specialeke, een lunchwrap met forel voor de durvers. Geniet ervan! Lust je geen vis? Geen probleem, vervang de forel dan door reepjes gerookte kip. 

Hooggevoeligheid: 4 tips om los te laten wat anderen van je denken

Hooggevoeligheid: 4 tips om los te laten wat anderen van je denken

Geplaatst op 08-06-2019

Hoogsensitieve personen hebben nogal eens de neiging om bepaalde zaken of opmerkingen persoonlijk te nemen. Probeer dit niet te doen. 

Hoe jij over anderen praat en hen omschrijft gaat over jezelf ... hoe anderen over jou praten en hun gedragen gaat over hen ... 

Het zijn allemaal spiegels  soms liefdevol, soms heftig ... maar als je verder kijkt hebben ze alleen maar de bedoeling je dichter bij jezelf te brengen. 
Jezelf zo graag leren zien dat je niet anders kan dan iedereen graag zien ... ook al kijken en leven zij heel anders dan jijzelf in deze wereld... 
Hoe meer liefde je in jezelf en voor jezelf voelt hoe meer liefde voor iedereen en alles in de wereld ! Wat je aandacht geeft groeit ... laat liefde groeien!!! 
Angst hoort hier niet meer in thuis... het is nu tijd alle angst los te laten en helemaal vrij je prachtige zelf te gaan leven!! 

Het is oké om nee te zeggen

Geplaatst op 06-06-2019

Het is oké om nee te zeggen. Zouden we allemaal meer moeten doen. 

All you need is love!

All you need is love!

Geplaatst op 09-02-2019

Hoe vaak zet jij jezelf op nummer 1? Herken jij je hierin? Lees dan vooral verder. Niet alles wat zoet is, is slecht.  Een lekker receptje

Niet alles wat zoet is, is slecht. Een lekker receptje

Geplaatst op 23-08-2018

Niet alles wat zoet is, is slecht, althans dat is het geval voor de zoete aardappel of bataat. De zoete aardappel is geen echte aardappelsoort, maar een knol die in Aziatische landen zeer populair is. Het behoort tot de basisvoeding van de inwoners van Okinawa, een bevolkingsgroep die gemiddeld een hoge levensverwachting haalt. In feite is e zoete aardappel het op drie na meest gekweekte gewas ter wereld. 
Met de juiste voedingsrichtlijnen een te hoge bloeddruk aanpakken

Met de juiste voedingsrichtlijnen een te hoge bloeddruk aanpakken

Geplaatst op 03-08-2018

Eén van de eerste adviezen die iemand waarbij een hoge bloeddruk wordt vastgesteld, te horen krijgt, is: "vermijd zoveel mogelijk zout". Maar wat er belangrijker is: als er één soort witte kristallen echt moet vermeden worden, dan is het wel suiker! En gebruik meer kaliumrijke voeding, dit heeft pas een bloeddrukverlagend effect.  

Waarom magnesium zo belangrijk is

Waarom magnesium zo belangrijk is

Geplaatst op 17-05-2018

Magnesium is meer dan een anti-stress mineraal. 

eerste vorige 1 laatste
Archief