Quinoasalade met geroosterde pompoen en kip

Quinoasalade met geroosterde pompoen en kip

Geplaatst op 11-11-2018

Quinoa zit boordevol vitaminen en mineralen. Het is rijk aan vitamine E, B2 en is een goede bron van ijzer, magnesium en koper. Bovendien heeft quinoa een hoog eiwitgehalte, waardoor het een ideale vleesvervanger is. 

Behoren walnoten tot superfood?

Behoren walnoten tot superfood?

Geplaatst op 21-10-2018

Het is weer de tijd van het jaar. Dit jaar is het een top seizoen voor de walnoot. We hebben het geluk een walnotenboom in onze tuin te hebben en die geeft ons dit jaar al heel wat goddelijke noten opgeleverd!

Bessen, meer dan juist een voedingsmiddel

Bessen, meer dan juist een voedingsmiddel

Geplaatst op 05-10-2018

Belangrijk voor een goede gezondheid is het dagelijks consumeren van 300 g groenten en 250 g fruit. Een streefcijfer dat de meesten niet halen. Zet meer bessen op het menu. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat ze een hoog gehalte aan beschermende antioxidanten en bioactieve stoffen bevatten waardoor ze de term " superfood" verdienen. 

De helende kracht van thee

De helende kracht van thee

Geplaatst op 11-09-2018

Het drinken van thee biedt een moment van rust in deze hectische wereld.

Framboos chia parfait

Framboos chia parfait

Geplaatst op 11-09-2018

Dit is een heerlijk recept zowel voor de smaakpapillen als visueel.  Boordevol antioxidanten is het een heerlijk tussendoortje of ontbijt.

Hoe vaak zet jij jezelf op nummer één?

Hoe vaak zet jij jezelf op nummer één?

Geplaatst op 01-09-2018

Hoe vaak zet jij jezelf op nummer 1? Herken jij je hierin? Lees dan vooral verder. 3 september: start jij het nieuwe schooljaar ook met een gezonde lunch?

3 september: start jij het nieuwe schooljaar ook met een gezonde lunch?

Geplaatst op 28-08-2018

Maandag staat het nieuwe schooljaar alweer in de startblokken! Sandaaltjes, T- shirts en shorts bergen we nog niet op want we genieten in september nog even van de nazomer. We smullen nog van het laatste zomerfruit en de zuiderse groenten en denken terug aan die mooie vakantieherinneringen.  
Terug verzeilen in de dagelijkse sleur? Niet met deze leuke ideetjes voor de lunchbox, hartige ontbijtjes en vooral makkelijke recepten. 
Fijne start van het nieuwe schooljaar en een nieuw werkjaar!

Niet alles wat zoet is, is slecht.  Een lekker receptje

Niet alles wat zoet is, is slecht. Een lekker receptje

Geplaatst op 23-08-2018

Niet alles wat zoet is, is slecht, althans dat is het geval voor de zoete aardappel of bataat. De zoete aardappel is geen echte aardappelsoort, maar een knol die in Aziatische landen zeer populair is. Het behoort tot de basisvoeding van de inwoners van Okinawa, een bevolkingsgroep die gemiddeld een hoge levensverwachting haalt. In feite is e zoete aardappel het op drie na meest gekweekte gewas ter wereld. 
Met de juiste voedingsrichtlijnen een te hoge bloeddruk aanpakken

Met de juiste voedingsrichtlijnen een te hoge bloeddruk aanpakken

Geplaatst op 03-08-2018

Eén van de eerste adviezen die iemand waarbij een hoge bloeddruk wordt vastgesteld, te horen krijgt, is: "vermijd zoveel mogelijk zout". Maar wat er belangrijker is: als er één soort witte kristallen echt moet vermeden worden, dan is het wel suiker! En gebruik meer kaliumrijke voeding, dit heeft pas een bloeddrukverlagend effect.  

Bent u gevoelig voor gluten? Zorg voor voldoende selenium

Bent u gevoelig voor gluten? Zorg voor voldoende selenium

Geplaatst op 26-07-2018

Als u aan coeliakie lijdt, zorg er dan voor dat u voldoende selenium binnenkrijgt. 

eerste vorige 1 laatste
Archief
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!