Quinoasalade met geroosterde pompoen en kip

Quinoasalade met geroosterde pompoen en kip










ingredienten voor 4 personen

  • 400 g bio kippenfilet, in repen
  • 200 g quinoa
  • 400 g pompoen, in blokjes
  • 2 vijgen
  • 100 g rucola
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • 1/2 koffielepels cayennepeper
  • 1 eetlepel boter
  • 8 eetlepels olijfolie
  • peper en zeezout

hoe maak je het klaar

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de pomoenblokjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Strooi er de komijn, peper, zout over. Besprenkel er 2 eetlepels olijfolie over. Zet gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven. Kook de quinoa gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de rucola grof. Snij de rode ui fijn. Meng met de uitgelekte quinoa. Voeg er nog peterselie , citroensap en de rest van de olie aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak de kipreepjes in de boter, kruid met peper, zout en cayennepeper. Snij de vijgen in partjes. Doe de quinoa in een grote serveerschaal. Leg er de geroosterde pomoenblokjes en gebakken kip bij. Werk af met vijgenpartjes en rucola. Strooi er eventueel nog wat pomoenpitjes over. 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!