Salade van rucola en nectarines

Zomerse salade van rucola en nectarines








Rucola en nectarine zijn een zeer goede combinatie in deze frisse salade. Met de juiste verhouding van de smaakvolle rucola, het krokante van de pistachenoten en het zoete van de nectarines, is het een salade die je nog vaak zult maken, geloof mij!

Rucola heeft de eigenschap schildkliernodules, cysten en schildkliertumoren te doen krimpen en voorkomt schildklierkanker veroorzaakt door het Epstein-Barr virus. De fyto-chemische bestanddelen van rucola dringen de schildklier binnen en zorgen voor een verjonging van het beschadigde weefsel. 

Romeinse en kropsla stimuleren de peristaltiek van maag en darmen en helpen om het Epstein-Barr virus te verwijderen uit de lever en het lymfesysteem.  Ze zuiveren tevens het bloed. Ze zijn rijk aan minerale zouten die een belangrijke rol spelen in het onderhouden van een goede werking van de bijnieren en schildklier.

Nectarines zijn rijk aan beta caroteen. Beta caroteen speelt een belangrijke rol bij:

  • weefselherstel
  • een goed zicht
  • een goede mondgezondheid
  • een goede ademhaling
  • een goede botontwikkeling
  • een goede werking van het immuunsysteem

Nectarines bevatten tevens veel vezels die een belangrijke rol spelen in een goede stoelgangtransit en hun rijkdom aan water zorgt voor hydratatie van het lichaam op diep cellulair niveau.

INGREDIENTEN

  • 4 handjes rucola
  • 2 kleine kropjes Romeinse sla, gesneden
  • 3 nectarines, in dunne partjes gesneden
  • 1 takje verse tijm
  • 3 eetlepels limoensap
  • zeezout en peper
  • 3 eetlepels pistachenoten, grof gehakt

HOE MAAK JE HET

Kuis en was de rucola en Romeinse sla. Snij de Romeinse sla. Was de nectarines en snij ze in dunne partjes. Doe de sla, de nectarines en tijm in een slakom. Voeg het limoensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed onder elkaar. Schik deze salade op een mooi bord en werk af met gehakte pistachenoten. Dien onmiddellijk op. Smakelijk.

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!