- Eet Bewust
- BTW BE 0876.258.309 RIZIV nummer 5-61014-34-601
- Acacialaan 8
- 9840 De Pinte
- GSM: 0497/44.79.18
- info@eetbewust.be
Woensdag staat het nieuwe schooljaar alweer in de startblokken! Laten we eerlijk zijn, het was qua weer geen al te goede zomer. Hopelijk kunnen we in september nog even genieten van een fijne nazomer. We smullen nog van het laatste zomerfruit en de zuiderse groenten. Voor sommigen onder ons is het terugdenken aan mooie vakantieherinneringen, voor anderen was het een staycation vakantie. Voor nog anderen was de vakantie een periode van stress en angst over de toekomst. Maar daar zijn we het allen over eens denk ik, de kinderen zijn blij terug naar school te kunnen om hun vriendjes terug te zien. En voor de ouders komt er een periode aan met meer structuur.
Terug verzeilen in de dagelijkse sleur? Niet met deze leuke ideetjes voor hartige ontbijtjes en de lunch box.
Fijne start van het nieuwe schooljaar en een nieuw werkjaar!
Eens een specialeke, een lunchwrap met forel voor de durvers. Geniet ervan! Lust je geen vis? Geen probleem, vervang de forel dan door reepjes gerookte kip.
Het drinken van thee biedt een moment van rust in deze hectische wereld.
Iedere vrouw wil dat haar hormonen in balans zijn, want dan voelen we ons nu eenmaal op ons best. Er zijn een aantal soorten voeding die onze hormonen behoorlijk in de war kunnen schoppen. Als je deze voeding uit je dieet schrapt, of minder eet, zul je je stukken beter voelen.
Het is weer de tijd van het jaar. Dit jaar is het een top seizoen voor de walnoot. We hebben het geluk een walnotenboom in onze tuin te hebben en die geeft ons dit jaar al heel wat goddelijke noten opgeleverd!
Pompoen is de uitgelezen groenten om in de herfst warmte en kleur te geven aan je gerechten. Kleine, bolronde pompoensoorten zijn verkrijgbaar van september tot februari. Je bewaart pompoenen in zijn geheel op een droge, luchtige plek uit het direct licht. Pompoenen bevatten veel vitamines, sporenelementen en caroteen die je kracht geeft voor heel de winter. Kleine pompoenen hoeven niet geschild te worden en je kan ze ook rauw, geraspt eten in een winterse salade. Er zijn ook tal van desserts op basis van pompoen.
Is jouw interesse aangewakkerd naar meer herfstrecepten? Schrijf je dan in op de tweemaandelijkse nieuwsbrief.
Rapen zijn typisch voor dit seizoen. Ze zijn het hele jaar door beschikbaar, maar in oktober tot maart zijn ze op hun best. Je bewaart ze best in de koelkast, zo blijven ze 2 weken goed. Rapen hebben een lichtjes scherpe smaak die aan je gerechten voor een verrassende toets zorgt. Ze zijn rijk aan vezels en vitamine C, één van de vitamines die we nu het hardst nodig hebben om onze weerstand te versterken.
Perziken, pruimen, abrikozen, meloenen en watermeloenen zijn vruchten die volop zon gekregen hebben en dus vol vitamientjes zitten.
Dit is een heerlijk recept zowel voor de smaakpapillen als visueel. Boordevol antioxidanten is het een heerlijk tussendoortje of ontbijt.
Rucola en nectarine zijn een zeer goede combinatie in deze frisse salade. Met de juiste verhouding van de smaakvolle rucola, het krokante van de pistachenoten en het zoete van de nectarines, is het een salade die je nog vaak zult maken, geloof mij!