Gezond gewicht dat bij je past

Overgewicht

Overgewicht en zwaarlijvigheid (obesitas) vormen een mondiaal gezondheidsprobleem. De oorzaak van overgewicht is niet enkel te veel eten en te weinig bewegen. Zo simpel is het niet. Overgewicht is het gevolg van een onderliggende problematiek. De oorzaken kunnen gaan van foutieve voedings- en leefstijl, verdoken voedingsintoleranties, bijnieruitputting, schildklierproblematiek, verstoorde darmflora tot psychologische factoren (onverwerkte emoties) die ervoor kunnen zorgen dat u op termijn moeilijk nieuwe gewoontes kan aanhouden. 

Als ervaren diëtiste kan ik u helpen om meer inzicht te krijgen in de onderliggende oorzaken . Door een persoonlijke aanpak en door je bewust te worden van je gedrag en gewoontes, kan ik je helpen blijvend je eetgedrag te veranderen. Met kleine aanpassingen aan je eet- en leefpatroon kan je reeds succes boeken. Met een goed op maat aangepast voedings- en beweegpatroon kan reeds een gewichtsverlies van 0.5 tot 1 kg per week bekomen worden wat een gezondheidswinst betekent van 5 tot 10%. 

Geen strenge diëten. Wel pure, gezonde en lekkere voeding op uw maat is de basis tot een goede gezondheid.

WAT IS HET NIET?

wat kan je WEL verwachten

redenen waarom je niet afvalt kunnen zijn

wat ik hoor van mijn klanten

" Ik heb mijn bloed laten trekken en de uitslag is super, mijn cholesterol is gedaald! Dit dankzij uw persoonlijk schema en de goede tips. Ik heb meer energie en ben afgevallen zonder hongergevoel te ervaren. U heeft mij een nieuwe leefstijl aangeleerd die ik blijf volgen, bedankt hiervoor."  Fabienne.V- 2017


Verstoord eetgedrag

WAT IS EEN EETPROBLEEM?

Eten is een basisbehoefte om in leven te blijven. We eten daarnaast ook omdat het lekker is, om iets te vieren, als sociaal gebeuren, maar ook als troost. Wanneer er een evenwicht is tussen regelmatig eten en voldoende bewegen is er niets aan de hand. Soms gaat het eten je meer en meer gaan bezighouden. Je voelt je misschien onzeker over je uiterlijk en je vindt jezelf te dik. Hierdoor ga je misschien minder eten om af te vallen of je eet af en toe heel veel ineens om jezelf te troosten met als gevolg dat je je niet goed voelt in je vel. Men spreekt van een eetprobleem. Bij een eetprobleem zijn de klachten minder. De gevolgen voor je psychische en sociale leven kunnen belemmerend zijn maar ze zetten niet je hele leven overhoop.

WAT IS EEN EETSTOORNIS?

Een eetstoornis ( Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa en Eetbuistoornis) daarentegen is ernstiger en ontwikkelt zich geleidelijk en op zo een manier dat je uiteindelijk op meerdere vlakken vastloopt.

Een beginnende eetstoornis is te herkennen aan volgende kenmerken:

De meeste mensen met een eetstoornis zoeken psychologische hulp, maar begeleiding door een diëtiste is ook aan te raden.  

WAT IK HOOR VAN MIJN KLANTEN

" Voor ik naar u kwam, had ik meer en meer het besef dat ik hulp nodig had van iemand die hierin gespecialiseerd is want ik kon het zeker niet alleen. Ik was dan ook blij dat mijn mama een afspraak bij u regelde: eindelijk zou er iets gaan veranderen! En dit was en is ook zo: je hebt me verandering gebracht, zoals mijn dagboek waar ik nog steeds in schrijf, je hebt me enorm goed geholpen, veel goede raad en informatie gegeven en we hebben heel goede gesprekken gehad. Maar, je hebt me vooral doen inzien dat ik degene ben die het uiteindelijk zelf moet doen. Ik blijf je raad en advies meenemen in elke stap die ik doe naar mijn overwinning van mijn eetstoornis boulimia."   Sarah-2016 

Heb je het gevoel dat ik je, eventueel in samenwerking met een psycholoog hierbij kan helpen? Neem gerust contact met mij op.