Beweging

In beweging komen 

Bij het horen van het woord "beweging" denken de meeste mensen aan sporten. Maar bewegen betekent ook "in beweging komen".  Starten met iets nieuws, dingen anders gaan aanpakken, ... 

Iedere dag is een nieuw begin waarin jij jezelf kan herontdekken. Maak hier tijd voor!

Kom in beweging in plaats van nog na te snoozen in bed. Je hebt de hele nacht geslapen, waardoor je metabolisme en hartslag vertraagt, en je lymfestroom en verteringssappen in rust zijn. Je komt uit de rustfase waarin je batterijen zijn opgeladen. Bij het wakker worden gaat er meer energie door je lichaam stromen zodat het klaar is voor een nieuwe dag. Laat het dan ook stromen! Doe wat ochtendoefeningen, neem een koude douche, prikkel je lichaam, adem nieuwe energie in en adem wat je niet meer nodig hebt uit. 

Kies de beweging waar jij je goed bij voelt, die bij je past

We dienen onze spieren dagelijks aandacht te geven. We zijn gemaakt om te bewegen, we stammen af van mensen die vooraleer ze eten hadden, eerst moesten bewegen (jagen). 

Niet iedereen is echter een topsporter. De bedoeling is dat bewegen voor jou iets is waar je blij van wordt. Kies dus een bewegingsvorm die je graag doet, je zal die dan ook langer volhouden. Sommige mensen houden van een uitdaging en kiezen voor krachtige beweging. Anderen houden eerder van een rustige bewegingsvorm zoals yoga. 

"get up and move. it can makes you happier!"