Voeding en suppletie

Kies de voeding die bij je past

Voeding die het best bij jou past. Maar ook het juiste aantal eet- en drinkmomenten die jij op een dag hebt. Daarnaast kunnen eventueel supplementen ingezet worden om tekorten aan te vullen. 

Het beste haal je uit de natuur.Elke ochtend een boterham met choco, bij de lunch een belegd broodje en 's avonds een snelle kant en klare maaltijd? Vaak ziet het eetpatroon van heel wat Belgen er zo uit. Weinig variatie toch? Hoe meer variatie je in je eetpatroon brengt, hoe meer gezondheidsvoordeel je uit je voeding haalt. Kiezen voor voeding die bij jouw lichaam past, brengt meer evenwicht in je lichaam, meer rust, minder ontstekingen en verlaagt op termijn het risico op het krijgen van Westerse ziektes. 

Hoe kies je voor voeding die bij je past? Vul je bord vooral met natuurlijke en onbewerkte voeding. Ga volop voor groenten en fruit, noten, pitten, zaden, gevogelte, vis en eieren. Eiwitten en gezonde vetten zijn een belangrijke energiebron in je voedingspatroon. Vul aan met volwaardige granen en peulvruchten. 

Kies de voeding die jij verteert

Voeding die bij jou past, is ook voeding die jij kan verteren. Wat ben je met voeding te eten die je lekker vind, als het voor spijsverteringsproblemen zorgt? Dan neem je ook de nutriĆ«nten er niet van op omdat je het niet verteert. 

Ik help jou hierbij op weg. En wees gerust, je hoeft geen twee potjes te koken. Ook je gezin heeft baat bij een gezonder eetpatroon. Wedden dat ook zij zich energieker voelen? 

"Je bent wat je eet?  Je bent wat je verteert!"